Programe educaţionale şi de consiliere pentru prevenirea abandonului şcolar în judeţul Vaslui

Copii şi tineri în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale


Urmareste-ne pe Twitter Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe YouTube Site in limba engleza

5 biografii care să te inspire

Fără categorie

Se spune că oamenii înțelepți învață din experiențele celor din jur. Iată mai jos 5 povești adevărate, mai mult sau mai puțin romanțate, mai mult sau mai puțin tragice, dar cu siguranță purtătoare ale unor experiențe care vă vor impresiona.
anna-frank1. Jurnalul Annei Frank
Povestea Annei Frank este una marcată de sfârșitul trist al unei adolescente evreice în lagărele morții. Totodată, este și o poveste a maturizării unui suflet, o expresie a trăirilor pe care le avem cu toții în adolescență, marcată de contextul social și istoric în care a trăit eroina. O concluzie ar fi că e ok să simți ceea ce simți și că trebuie să îți păstrezi mereu optimismul.

 
san-michelle2. Cartea de la San Michele
Cum ar fi să decizi la 18 ani că vrei să cumperi o insulă? Și cum ar fi ca, după niște ani, chiar să faci lucrul acesta? Cartea de la San Michele vorbește despre un vis nebunesc și despre cum poți să îl îndeplinești. Concluzia e că dacă vrei ceva cu tot sufletul, mai devreme sau mai târziu îl vei obține.

 

jobs3. Jobs
”Steve Jobs – Omul care a conceput internetul” aduce în prim plan o legendă a antreprenoriatului și o expresie a conceptului ”self-made man”. Printre oamenii care au schimbat istoria și au revoluționat tehnologia informației și comunicațiilor, Steve Jobs este probabil și cel mai carismatic și mai uman. Dacă vreți să deveniți antreprenori prin internet, povestea lui este obligatorie.

 

franklin4. Benjamin Franklin
Principiile lui Ben Franklin, unul dintre cei mai impresionanți lideri ai secolului al XVIII-lea, sunt valabile și astăzi. Perseverența, cumpătarea, învățarea continuă, punctualitatea, respectul față de sine și față de ceilalți sunt doar câteva principii călăuzitoare care conduc la o carieră de succes.

 

ghost-of-war5. Fantomele razboiului – Povestea unui soldat de 19 ani
Cum supraviețuiești unei experiențe de război și cum te marchează aceasta? Idealismul soldatului abia ieșit din adolescență întâlnește realitatea războiului și prejudecățile adânc îngropate împotriva unui popor afectat și el de conflict, iar ceea ce este nu seamănă cu așteptările pe care le avea un tânăr american despre inamic. Foame, durere, disperare, copii care suferă, prieteni care sunt uciși în raiduri – oare toate astea merită?

 
Voi ce biografii ați citit sau v-ați dori să citiți?

Daca sunteti interesat de noutatile aparute in proiectul desfasurat sau daca doriti sa faceti parte din programul nostru va invitam sa va introduceti numele si adresa de e-mail aici...