Programe educaţionale şi de consiliere pentru prevenirea abandonului şcolar în judeţul Vaslui

Copii şi tineri în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale


Urmareste-ne pe Twitter Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe YouTube Site in limba engleza

5 filme din care înveți despre leadership

Fără categorie

Leadership – un cuvânt prea des utilizat și prea puțin explicat. O sintagmă pe care o auzim în mai toate colțurile lumii, dar pe care o întâlnim destul de rar în realitate. Se poate învăța sau te naști cu calități de leader? E contagios sau doar o întâmplare?
Se spune că liderii cresc lideri. Iată mai jos 3 filme din care înveți despre leadership și din care, poate, îți vei descoperi și tu calități de leader.
harry-potter1. Seria Harry Potter
Cum este un leader, dacă nu generos și capabil de sacrificiu? Din seria Harry Potter – ce-i drept, o serie pentru copii – sunt de extras multe dintre trăsăturile unui leader. Dar poate cel mai important lucru de învățat din această serie este că nici un leader, oricât de grozav ar fi el, nu poate răzbate singur.

 
stapanul-inelelor2. Stăpânul inelelor
Cartea bate filmul în orice zi, însă actorii selectați au fost suficient de buni încât să exprime fără cusur calitățile unui leader. De la stilul tăcut, dar perseverent al lui Frodo, la lupta entuziastă a lui Gimli, de la calmul imbatabil al lui Aragorn, la înțelepciunea vrăjitorului Gandalf și la viziunea malefică a lui Saruman, se acoperă cam toate stilurile de leadership despre care s-a scris vreodată.

 

pursuit3. The Pursuit of Happyness
Filmul – avându-l pe Will Smith în rolul principal – arată cum prin perseverență și efort, orice om își poate depăși condiția. De la vagabond la milionar, tot ce lipsește este rezolvarea unui cub Rubik. Sau realizarea imposibilului. Cei care știu cât de greu se rezolvă un cub Rubik vor înțelege și analogia imposibilului. Concluzia este că liderul nu renunță. Niciodată.

 
gladiator4. Gladiator
Gladiator este unul dintre cele mai bune filme despre leadership făcute vreodată. Pe lângă faptul că ne reamintește că leadership-ul a început în armată, ne arată cum încrederea într-un leader poate însemna diferența între viață și moarte și cum poate schimba traseul istoriei.

 

 

diavolul-prada5. Diavolul se îmbracă de la Prada
Uneori, liderii care ne învață cele mai multe lucruri bune sunt cei malefici. Un astfel de leader este descris în cartea – și filmul – Diavolul se îmbracă de la Prada. Bazat pe o experiență reală și pe profilul Annei Wintour, faimos critic de modă și editor al revistei Vogue, filmul ne arată cum un leader care recunoaște potențialul în oameni poate să și scoată la iveală ceea ce este mai bun în ei… Da, metodele sunt greșite, și da, la final te întrebi dacă rezultatul a meritat efortul?
Voi ce filme despre leadership ați mai urmărit?

Daca sunteti interesat de noutatile aparute in proiectul desfasurat sau daca doriti sa faceti parte din programul nostru va invitam sa va introduceti numele si adresa de e-mail aici...