Programe educaţionale şi de consiliere pentru prevenirea abandonului şcolar în judeţul Vaslui

Copii şi tineri în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale


Urmareste-ne pe Twitter Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe YouTube Site in limba engleza

7 discipline pentru succesul în viață

Fără categorie

 

A avea disciplină înseamnă, conform unora, să faci ceea ce trebuie făcut, chiar și atunci când nu ai chef. Cu alte cuvinte, să îți faci tema la matematică sau la chimie, deși nu îți place.

Autorul american Brian Tracy a făcut o listă scurtă a celor 7 discipline care asigură succesul în viață. Ele sunt:

1.   Disciplina de a îți propune obiective
2.   Disciplina de a planifica și organiza
3.   Disciplina de a seta priorități
4.   Disciplina de a te concentra pe activități cu valoare înaltă
5.   Disciplina de a practica un sport și de a mânca sănătos
6.   Disciplina de a învăța permanent
7.   Disciplina de a îți face timp pentru oamenii importanți din viața ta
ceas

Cum o minte sănătoasă se poate dezvolta doar într-un corp sănătos, iar un corp sănătos se poate obține doar făcându-ți timp pentru exercițiu, studiu privind practici sănătoase de viață și nutriție, transformând aceste activități în obicei, cele 7 discipline sunt interdependente și nu pot exista una fără cealaltă.
Un alt specialist în managementul timpului și discipline sănătoase de viață, Dan Luca, recomandă trezirea cât mai devreme și alocarea unei ”power hour” în care să faci exerciții fizice 15 minute, să scrii într-un jurnal 15 minute, să citești un capitol insăirațional 15 minute și să îți pregătești un mic dejun sănătos, pe care să îl și consumi (alte 15 minute pentru pregătire plus cât îți ia să manânci).
Voi ce părere aveți? E greu să dobândești cele 7 discipline?

Daca sunteti interesat de noutatile aparute in proiectul desfasurat sau daca doriti sa faceti parte din programul nostru va invitam sa va introduceti numele si adresa de e-mail aici...