Programe educaţionale şi de consiliere pentru prevenirea abandonului şcolar în judeţul Vaslui

Copii şi tineri în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale


Urmareste-ne pe Twitter Urmareste-ne pe Facebook Urmareste-ne pe YouTube Site in limba engleza

Vaslui, 28.03.2016

Pe calea succesului
Mecanismul Spațiului Economic European sprijină educaţia tinerilor din judeţul Vaslui

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui anunţă organizarea Conferinţei intermediare a proiectului cu titlul “Programe educaționale și de consiliere pentru prevenirea abandonului școlar în județul Vaslui”, pe data de 29.03.2016, începând cu ora 14.30, la sediul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vaslui, str. Donici nr. 2, Vaslui.
În cadrul Programului RO10 „Copii şi tineri în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi promovarea incluziunii sociale”, cu finanţare prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2009 – 2014 (Granturile SEE 2009-2014), Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a obţinut un grant în valoare de de 1269146,22 lei pentru proiectul “Programe educaționale și de consiliere pentru prevenirea abandonului școlar în județul Vaslui”.
Obiectivul general al proiectului vizeaza dezvoltarea cadrului de reducere a abandonului şcolar în clasele a X-a, a XI-a si a XII-a, pentru 180 tineri aflaţi în situaţii de risc şi de excluziune (vârsta 16-20 de ani) din 3 licee cu profil teoretic şi tehnologic din judeţul Vaslui, pe o perioadă de 15 luni.
Proiectul se implementează în Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad și Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negrești. In cadrul conferinţei vor fi prezentate rezultatele obţinute în urma derulării programelor educaționale remediale și activităților educative nonformale pentru elevi, ateliere de formare pentru cadrele didactice și părinții din grupul țintă.
Proiectul este sprijinit financiar și moral de Consiliul Local și Primăria Vaslui, Consiliul Local și Primăria Bârlad și Consiliul Local și Primăria Negrești, atât pe durata implementării, cât și în perioada de sustenabilitate de 5 ani după încheierea finanțării externe.

Persoana de contact:
Prof. Gabriela Plăcintă – Inspector Şcolar General
Tel. 0235 311928,
Fax  0235 311715,
E-mail gabriela.placinta@isj.vs.edu.ro

Daca sunteti interesat de noutatile aparute in proiectul desfasurat sau daca doriti sa faceti parte din programul nostru va invitam sa va introduceti numele si adresa de e-mail aici...